Meniu
Cosul de cumparaturi

Montaj cazane si centrale termice

Servicii instalatii termice

Serviciile de instalatii termice sunt disponibile in judetul Prahova in urmatoarele localitati: Campina, Poiana Campina, Cornu, Breaza, Banesti, Magureni, Provita de Jos, Provita de Sus, Adunati, Talea, Comarnic, Secaria, Valea Doftanei, Brebu, Telega, Floresti, Baicoi si Scorteni.

A. Montaj cazane si centrale termice Prahova

In cadrul serviciului de montaj cazan sau centrala termica se realizeaza urmatoarele operatiile:

 1. fixarea pe pozitie a centralei/cazanului; fixarea centralei se realizeaza de comun acord cu beneficiarul, in conformitate cu normele de montaj ale echipamentelor de incalzire. Cazanul termic se amplaseaza in camere separate in conformitate cu normele de montaj al cazanelor termice.
 2. efectuarea legaturilor hidraulice pentru tur si retur incalzire, racordarea la apa rece si calda (centrale termice producatoare de apa calda menajera).
 3. umplerea sistemului de incalzire cu apa si punerea sub presiune a instalatiei (in conditia in care lucrarea s-a executat pe o intalatie existenta si in care nu a fost necesara golirea acesteia in totalitate). Pentru intalatiile noi ce nu au fost incarcate cu agent termic (apa) trebuie achizitionat manopera de echilibrare instalatie;
 4. urmarirea incadrarii in parametrii de functionare.

Montajul standard presupune racordarea tevilor de cupru, Pexal sau PPR existente in sistem la centrala termica sau cazan termic. Aceste tevi trebuie sa fie deja prezente in incaperea in care este montata centrala. Se considera lucrare suplimentara efectuarea racordarii la tevi prezente in alta incapere.

Observatii:

 • Toate materialele necesare conectarii hidraulice a centralei sau cazanului la o instalatie existenta se vor taxa separat.
 • Costul nu include racordarea boilerelor externe ce pot face obiectul intalatiei de incalzire.
 • In montajul standard al centralei termice este inclusa perforarea peretelui pentru montarea kitului de evacuare in pereti de caramida, BCA sau lemn. Nu sunt incluse perforatii in pereti de beton.
 • Nu sunt incluse in cost: operatiunile de punere in functiune asigurate de producator si serviciul de verificare tehnica periodica (ISCIR).

B. Demontaj cazan sau centrala termica

Manopera demontaj cazan sau centrala termica se realizeaza in cazul in care se doreste inlocuirea acestuia cu un nou sistem de incalzire sau similar. Se urmareste utilizarea sistemului hidraulic pentru costuri minime in ceea ce priveste racordarea noului sitem de incalzire.


C. Montaj calorifere/radiatoare

Punerea pe pozitie a unui calorifer presupune urmatoarele operatii:

 1. fixarea elementelor de prindere a radiatorului pe perete;
 2. montarea robinetilor de tur, retur, dop si aerisitor;
 3. punerea acestuia pe pozitie;
 4. montarea tevilor de tur si retur conform proiect;
 5. racordarea caloriferului la instalatia de incalzire;
 6. dupa montarea tuturor caloriferelor si a tevilor (coloanelor) - umplerea instalatiei si efectuarea probei de etanseitate;
 7. realizarea probei la presiune.

D. Echilibrarea sistemului hidrauluic

Pentru o buna functionare a sistemului de incalzire cu calorifere este necesara realizarea unei echilibrari a sistemului hidraulic ce presupune realizarea operatiunilor de aerisire a acestuia si reglarea caloriferelor din tur si retur urmarind buna circulatie a agentului termic.

E. Preturi servicii

Preturile serviciilor evidentiate mai sus se stabilesc in urma unei vizionari, a capacitatii centralei sau cazanului termic, impreuna cu un consultant Prompt Service Clima din Magazin Campina - Str. 1 Decembrie 1918, nr. 10, Tel: 0727 79 79 74.