Meniu
Cosul de cumparaturi

Cat consuma un boiler electric?

Cat consuma un boiler electric

Boilerul electric este una dintre cele mai populare solutii atunci cand vine vorba de incalzirea apei pentru baie sau bucatarie, datorita pretului accesibil si a montajului care nu necesita foarte mult timp si resurse precum alte echipamente de incalzire. Dimensiunile compacte si posibilitatile variate de instalare (vertical, orizonal, deasupra sau sub chiuveta, in functie de model) au facut din boilerele electrice o alegere comuna, chiar daca locuiti la casa sau la bloc. Boilerul electric este varianta cea mai buna pentru a evita eventualele neplaceri provocate de defectiunile sistemelor de termoficare.
Prompt Service Clima comercializeaza si instaleaza boilere electrice, de toate capacitatile, de peste 20 de ani, iar una dintre cele mai comune intrebari ale clientilor este legata de consumul de curent electric al unui boiler.

Cum calculezi consumul unui boiler electric?

Putem lua urmatorul exemplu: Un boiler electric Ariston Lydos R 50 consuma in medie 1,8 kW/ora. Putem afla costurile de utilizare inmultind consumul mediu pe ora cu numarul de ore de functionare a boilerului pe zi.
De exemplu: la 2 ore pe zi de functionare cu 1,8 kW/ora rezulta un consum de 3,6 kW pe zi.
Putem inmulti acesta valoare cu pretul pe kW practicat de furnizorul dvs. de energie electrica. La un cost de 1,3 lei pe kW (variabil in functie de furnizor) functionarea boilerului va costa, in medie, 4,68 lei pe zi.
Urmand acest calcul, consumul lunar al unui boiler electric cu puterea de 1,8 kW si capacitate 50 litri, care functioneaza zilnic cate 2 ore, se apropie de 140 lei.
Un boiler electric din gama Ariston Andris, de 30 de litri, cu un consum de 1,5 kW pe ora va avea un consum lunar de 117 lei, la 2 ore de functionare zilnica.

Putem aplica acest calcul pentru orice tip de boiler de orice capacitate 15 litri, 30 litri, 80 litri etc. urmand pasii: numar de ore de functionare pe zi x consumul in kW x pretul pe kW.
In magazinul online prompt-service.ro puteti selecta boilerul electric dorit atat in functie de capacitate cat si in functie de puterea consumata in kW.

Cum putem reduce consumul unui boiler electric?

  • Alege un boiler electric cu functia de control a temperaturii. Boilere de calitate permit utilizatorului sa controleze temperatura apei, alegeti o temperatura potrivita pentru a nu solicita prea mult boilerul.
  • Inchide robinetul cand nu ai nevoie de apa. Incearca sa opresti apa atunci cand nu o folosesti atat la dus cat si la chiuveta.
  • Poti opta pentru un boiler termoelectric care folosesc energie electrica dar si agentul termic din centrala termica, pentru a mentine o temperatura constanta.
  • Asigura-te ca alegi un boiler de calitate, economia la achizitie nu inseamna mereu costuri reduse de functionare. Un boiler electric fabricat cu piese de calitate iti poate salva bani din costurile facturilor la energie si nu iti va da batai de cap din cauza defectiunilor.