Meniu
Cosul de cumparaturi

Aer conditionat rezidential

Aparate aer conditionat rezidentiale

Aparatele de aer conditionat din categoria rezidentiale sunt echipamente destinate montarii in apartamente, case, magazine de mici dimensiuni, birouri, s.a. . Gama cuprinde:

Aparat aer conditionat split

Aceste echipamente sunt cele mai des intalnite si utilizate sisteme de climatizare. Spliturile sunt compuse din doua unitati, unitatea interioara si unitatea exterioara. Pentru functionare, acestea sunt conectate de traseul frigorific.

Aparatul de aer conditionat rezidential de tip split se diferentiaza prin functionalitati, nivele de filtrare si design. Acestea sunt destinate clientilor casnici, asadar confortul si eficienta sunt aspecte importante.

Aer conditionat multi split

Aparatele de aer conditionat multi split sunt recomandate montarii pe cladiri unde intervin conditii arhitecturale, sau nu exista posibilitatea montarii a mai multor unitat externe. Pe langa avantajul instalarii, unitatile multi split ofera confort si eficienta in exploatare.

In sistemele multi split pot fi incluse atat unitati split, cat si duct, casete de mici capacitati.

Aer conditionat portabil

Aer conditionat portabil combina aerul conditionat split intr-un singur dispozitiv (unitatea interioara si exterioara). Acestea sunt utilizare in spatii mici cum ar fi gherete, florarii, birouri la subsol, containere mobile, etc.

Marele avantaj pe care aceste dispozitive il au este ca nu necesita serviciul de montaj cu traseu frigorific. Montarea echipamentului este conditionat insa de 2 aspecte:

  1. Evacuarea aerului cald cu ajutorul tubulaturii oferite de producator. Acest lucru se poate realiza fie prin perforarea unei placi/perete sau achizitionarea unui accesoriu petru evacuarea pe geam.
  2. Evacuarea condensului generat - este necesar sa eliminati condensul intr-o scurgere, iar daca aceasta lipseste se poate utiliza o pompa de condens (anumite modele au inclus acest dispozitiv)

Capacitati generale 7000 ~ 12000 BTU, mod functionare racire (unele modele dispun si de incalzire), clasa energetica A.